Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlama Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Hemşirelik Haftası Kutlama Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cinoğlu, Kilis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kadir Söylemez, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fazıl Arısoy da katıldı.

Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından hazırlanan şiir dinletisi ile devam etti. Üniversitemiz Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Esen Sarıgüllü Önalan açılış konuşmalarını yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Selver Güler’in yönlendiriciliği ve panelistler Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ebru Öztürk Çopur, Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özkaptan, Hemşire Zeynep Zarif ve Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Abdullah Bölükbaş’ın sunumlarıyla “Hemşireler Geleceğimiz” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Etkinlikte; hemşirelik mesleğinin sağlık sistemi içerisindeki yerine, gelecekte hemşirelik mesleğinin karşı karşıya kalabileceği değişimlere ve Uluslararası Hemşireler Birliğinin (International Council of Nurses) 2024 yılı için belirlemiş olduğu “Hemşirelerimiz, Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü” temasına vurgu yapıldı.