Üniversitemizde “Yurt Dışında Özel Sektör” Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Konferans Salonu’nda, Eğitmen Mehmet Bişkin’in sunumlarıyla “Yurt Dışında Özel Sektör” başlıklı kariyer söyleşisi gerçekleştirildi.

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ve Sosyoloji Topluluğu iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar yönlendirici olarak yer aldı. Bir demir çelik fabrikasında eğitmen olan Mehmet Bişkin, Hollanda’dan online olarak katılarak şu an eğitmen olduğu fabrikada önce işçi olarak göreve başladığından, daha sonra eğitmen olduğundan bahsederek kariyer gelişim aşamalarını detaylıca anlattı. Devamında, Yaşar’ın soruları üzerine verilen cevaplarla ilerleyen söyleşide, gelişmek için yerinde risk almanın gerekliliğinden, yurt dışındaki istihdam olanaklarından nasıl yararlanılabileceğinden, aile desteğinin öneminden, network ve doğru bağlantıların yurt dışı geçişlerinde destekleyici faktörler olduğundan bahsedildi.

Söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi