Üniversitemizde Restorasyon Çalışmaları Yapıldı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencileri tarafından, El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Veysel Çiftçi koordinatörlüğünde, Üniversitemiz Ana Kampüsü’ndeki, Atatürk heykeli ve çevresinde bulunan bilim insanlarına ait heykeller, kendini yontan adam heykeli, hasat yapan çiftçi heykeli ve çeşitli hayvan heykelleri restorasyon kuralları dikkate alınıp aslına sadık kalınacak bir şekilde temizlendi ve boyanarak yenilendi.

Restorasyon çalışmasına katılan öğrenciler, heykellerin deformasyona uğramış bölümlerinin daha fazla hasar almasını önlemek için heykelleri aslına uygun olacak bir biçimde yenilemeyi öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca öğrenciler restorasyon terimleri, malzemeleri, kullanım amaçları ve yerleri, aşamaları, kapsamı ve önemi hakkında bilgilendirildiler.