Rektör Yardımcımız Yıldırım “1. Uluslararası Mercidabık Kongresi” Bilgilendirme Toplantısı’na Katıldı

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım,  23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan “1. Uluslararası Mercidabık Kongresi” için bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Mehmet Ali Yıldırım ve kongrenin paydaşı olan üniversitelerin ilgili idari birim temsilcileri katıldı.

Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek olan 1. Uluslararası Mercidabık Kongresi, Türkiye Yüzyılı etkinlikleri kapsamında yer alacak ve sosyolojik yapı, sağlık olanakları, göç ve göçmen sağlığı, savaşın içinde anne olmanın zorlukları, acil durumlarda sağlık hizmetleri ile afet yönetimi gibi bölgeyi ilgilendiren önemli konular tartışılacak. Kongrenin oturumları Üniversitemizde, SBÜ Çobanbey Kampüsünde ve GAÜN’de düzenlenecek.