Rektör Yardımcımız Yıldırım, “Cihanpare ile Sofralar Tatlanıyor” İsimli Projede Yer Aldı

“Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” çalışmaları kapsamında, Tarımsal Araştırma Enstitülerince geliştirilen yeniliklerin üreticilere ulaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığının desteği ile 2024 yılında ilimizde uygulanması uygun görülen “Cihanpare ile Sofralar Tatlanıyor” isimli projenin fideleri toprakla buluştu.

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen tohumlar, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi desteğiyle, biber yetiştiriciliği eğitimi alan kursiyerler tarafından viollere dikilerek yetiştirilen biber fideleri yetiştirme ortamları olan tarlalara dikildi. Bu projeyle “Cihanpare” adı ile tescil edilen tatlı süs biberi çeşidinin Kilis bölgesinde demonstrasyonunun yapılarak, yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Girişimci kadın çiftçi Fatma Gülseren’in ev sahipliğinde düzenlenen tarla günü etkinliğinde, ilimizin farklı bölgelerinden seçilen ve “Biber Yetiştiriciliği Kursu”nu başarı ile tamamlayan 25 çiftçiye sertifikaları; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ali Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Prof. Dr. İsmail Gül, Doç. D. Bekir Bülent Arpacı, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Islahçı Yüksek Ziraat Mühendis Cihan Fırat tarafından dağıtıldı.